Het nieuwe werken scheelt miljarden

Het nieuwe werken kan de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden euro’s opleveren. Dat zit ‘m vooral in het terugdringen van de reistijd.
Het nieuwe werken scheelt miljarden

Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau PwC naar de economische effecten van het nieuwe werken, dat maandag in Utrecht is gepresenteerd.

Als in 2015 20 procent van de beroepsbevolking een dag per week thuis zou werken, levert dat jaarlijks bijna 2 miljard euro op. Werkt 20 procent 2 dagen per week thuis, dan loopt dat op tot bijna 3 miljard euro. Het aantal auto’s op de weg neemt dan met 180.000 per werkdag af. Dat betekent minder files, minder luchtverontreiniging en minder verkeersslachtoffers.

Ook voor bedrijven is het nieuwe werken voordelig. De productiviteit en de efficiency stijgen en de kosten voor kantoorruimte lopen terug.

Werknemers hebben nog wel veel vragen over het nieuwe werken, blijkt uit een peiling onder 5000 werknemers in bedrijven die ermee beginnen. Vier op de tien is vooral positief, anderen willen eerst meer weten of denken dat het in hun functie maar beperkt mogelijk is. Zij hebben behoefte aan duidelijke afspraken met leidinggevenden.

,,Het nieuwe werken wordt vaak geassocieerd met kenniswerkers”, aldus Karlien Haak van het Kenniscentrum werk & vervoer, een project van de vakcentrales FNV, CNV en MHP. ,,Maar het gaat om werken vanuit vertrouwen. Zelf bedenken hoe, waar en wanneer je je werk het beste kunt doen. Voor een beleidsmedewerker of een secretaresse kan het dan over thuiswerken gaan. Voor iemand in ploegendienst ook over invloed op je rooster.”

Er kleven ook risico’s aan. Thuiswerk kan leiden tot meer overwerk en het is zaak de grens tussen werk en privé goed te bewaken. Ook kan door veel thuis te werken het contact met collega’s verwateren.

Wilt u ook flexibel kunnen werken?

Redd Processing biedt de oplossing om uw medewerkers deze flexibiliteit te geven.

Bron: http://penoactueel.nl/nieuws/het-nieuwe-werken-scheelt-miljarden-7710.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: